hits

Hånd i hånd med depresjon og angst

Hånd i hånd med depresjon og angst

 

Av og til føles det som de som har det ille skal ha det verre. #Angst og #depresjon går hånd i hånd har jeg fått beskjed om. Og jeg skulle så ønske jeg hadde noe annet enn psykiske lidelser å holde hånd med. Lenge benektet jeg at jeg hadde angst. Mest sannsynlig fordi jeg ikke forsto symptomene og feiltolket de jeg kjente på. Det tok litt tid før jeg skjønte det. Første gang jeg skjønte det var jeg i gruppeterapi.

Vi hadde fått en oppgave hvor vi skulle tegne følelsene våre i 20 minutter før vi skulle vise frem bildene våre og forklare dem. Plutselig kjente jeg at pulsen økte, så mye at det ble vanskelig å puste. Kroppen begynte å skjelve og jeg følte at bena kom til å svikte om jeg hadde prøvd å reise meg. Jeg følte at alle øyne var på meg og at alle kunne se at det var noe som holdt på å skje. Så ble jeg enda mer urolig og følte på en intens kvalme som kjørte seg langt opp i halsen. Hver celle i kroppen skalv, Jeg brukte alt jeg hadde av mot og reiste meg opp, kjente at bena var som to halvdøde lemmer jeg måtte dra med meg. Svimlet med blurrete syn mot døren og håpte på å ikke svime av. Heldigvis klarte jeg å åpne døren. Med en gang jeg kom meg ut av rommet jeg følte kom til å svelge meg hel sank jeg som en sekk rett i gulvet. Der ble jeg sittende en god stund å puste og pese og prøve å vri frem hva faen det var som skjedde med meg. Har jeg hatt et panikkanfall?

Senere snakket jeg med de ansatte og de konstanterte at det var et panikkanfall, siden den gang har det vært mange. Like ubehagelige. De kommer gjerne i pressede sosiale situasjoner. Hvis jeg føler meg usikker og utilpass i situasjoner jeg befinner meg i. Jeg unner ikke andre å ha det sånn, det er en hemmende lidelse og de fleste vil med tid begynne å unngå en del situasjoner slik som meg. Selv om en er nødt til å utsette seg for det dersom en vil bli bedre, noe jeg vil, det er bare så forbasket vanskelig å sitte i angsten når en føler det er sekunder unna et hjerteinfarkt. For en hjerne vi har som klarer å lure oss så gravalvorlig.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar